dijous, 19 de novembre del 2009

Quinze ADF opten als premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona

Nota de Premsa de la Diputació de Barcelona

Un total de 15 Agrupacions de Defensa Forestal han presentat la seva candidatura per optar als premis que atorga cada any la Diputació de Barcelona. La XIII Festa dels Premis de Prevenció d'Incendis Forestals tindrà lloc al pavelló poliesportiu de Sant Salvador de Guardiola aquest dissabte, dia 21 de novembre, a partir de les 13.00 h.

Els premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província. L'acte de lliurament serà presidit pel diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral.

En total es concedeixen tres distincions: El Premi Rossend Montané a la qualitat de les obres de prevenció, dotat amb 8.000 euros el primer premi i amb un accèssit de 3.000 euros; El Premi Palestra a les activitats de prevenció o organització de l'extinció, amb un primer premi de 8.000 euros i amb un accèssit de 3.000 euros; i El Premi Honorífic Joaquim M. de Castellarnau que és el reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, sense dotació econòmica.

Les anteriors edicions s'han celebrat al Pont de Vilomara, Cardona, Arenys de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sant Celoni, Terrassa, Manresa, Masquefa, Bagà, Vilafranca del Penedès, Santa Maria de Palautordera i Sant Feliu de Llobregat.

Al Premi Palestra hi opten les ADF d'Artés, Calders i Monistrol de Calders; Pla de Bages; Puig Vicenç; Alt Maresme; Els Cingles; Teià i Montseny Ponent. Al Premi Rossend Montané hi concorren les ADF de: Subirats, Tres Branques, Terrassa, Teià, Montesmon, Montseny Ponent i Sant Salvador de Guardiola. I, pel que fa al Premi honorífic Joaquim M. de Castellarnau, es donarà a conèixer en el decurs de la festa.

Igual com en edicions anteriors, totes les ADF que es presentin als premis Rossend Montané i Palestra, i que no obtinguin guardó, participaran en el sorteig de dos equips de material de prevenció i extinció d'incendis forestals (un per cada modalitat de premi).

Lliurament Premis prevenció d'incendis forestals 2009
Dia: dissabte 21 de novembre de 2009
Hora: 13.00 h
Lloc: Pavelló poliesportiu de Sant Salvador de Guardiola