dissabte, 11 de juliol del 2009

El simulacre d'incendi forestal a Vallhonesta posa bona nota al Pla de Protecció Civil de Sant Vicenç

El Pla de Protecció Civil Municipal de Sant Vicenç de Castellet va superar amb nota el simulacre d'incendi forestal que va tenir lloc ahir al migdia a Vallhonesta. Una vintena de persones es van mobilitzar per posar a prova el procediment a seguir en casos d'emergència. Policia Local, Mossos d'Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, col•laboradors del Centre Excursionista de Sant Vicenç, la Unitat de Protecció Civil del Bages i representants del servei territorial de Protecció Civil del departament d’Interior van participar al simulacre.

També es va mobilitzar l'equip de Govern de Sant Vicenç i el personal de l'Ajuntament. El simulacre també va rebre el suport dels Bombers, les ADF i el SEM, tot i que no es van mobilitzar per precaució.

Tot i superar l'examen, el simulacre va posar de manifest algunes mancances pel que fa als recursos disponibles i als procediments a seguir que ja han estat detectats per poder-los actualitzar. Aquesta acció s'emmarca en la redacció d'un protocol per a casos d'incendis que un cop s'aprovi des de Protecció Civil serà el document que s'haurà de seguir.

Font: Manresainfo.cat