dimecres, 22 de juny del 2011

FOC AGRICOLA CREMA 5 HECTAREES A SANTPEDOR

Dotze dotacions dels bombers es van mobilitzar ahir a la tarda per apagaer un foc originat en un camp de ceral de Santpedor proper a la zona dels aiguamolls. Es tracta del foc agricola mes important que hi hagut de moment al Bages desde el inici de la campanya de prevencio de focs, el 15 de juny.
El foc es va declarar poc despres de les 15h del migdia en un camp d'ordi i blat proper a la granja Vidal, no gaire lluny del aiguamolls de la Bobila..
Van participar deu camions de bombers, dos helicopters, l'ADF defensors del bosc que hi va aportar dues cubes de amb una capacitat de 9000 litres, un tractor llaurant per fer tallafocs i 5 voluntaris.
Els bombers van necesitar poc mes de mitja hora i cap a 3/4 de 16h , en aquell moment es van retirar la majoria de mitjans i una hora mes tard a 3/4 de 5 es va donar l'incendi per extingit.
El d'ahir es el primer foc agricola d'enguany al Bages que s'ha propagat de forma important, la campanya antincendis es va donar iniciada dimecres passat i ahi precisment va arribar l'estiu.
De moment el risc de de foc en zones forestals es baix, per la pluges de principis de juny