diumenge, 23 de maig de 2010

Finalitza la 6a Jornada de Capacitació per a nous voluntaris i personal de les ADF del Bages.

Aquest dissabte 22 de maig, ha finalitzat les 6a Jornada de Capacitació per a nous voluntaris i personal de les ADF del Bages. Aquesta vegada s'ha dut a terme a Callús i les pràctiques a Les Vilaredes i han comptat amb la participació de 95 inscrits, 17 d'ells de l'ADF Pla de Bages. Les Jordanes són una introducció als voluntaris al món de les ADF, i comptem amb la participació del cos de Mossos d'Esquadra, Bombers, Creu Roja i membres de les ADFs Federades.


La jornada dividida en quatre dissabtes. La primera va desde competències del cos de Mossos d'Esquadra en incendis forestals, organització del Bombers en incendis forestals i introducció als incendis.


La segona incideix en l'organització i protocol en incendis de les ADF, comunicacions per emissora, interpretació de mapes i consells teòrics i pràctics de primers auxilis.


I per últim, el darrer dia consiosteix en les pràctiques sobre el terreny de comunicacions, cartografia, coneixement de les eines manuals, autobombes i tirada de mànegues (línies d'aigua). Aquestes últimes com cada any, són impartides per voluntaris de l'ADF Pla de Bages.


Les pràctiques acaben amb un dinar de germanor per tots els inscrits i organitzadors de les Jornades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

salutacions a tothom.

acabat aquests curset de 3 dies, quin es el següent pas??????.

passar pel local de manresa?, comentar que s'ha fet el curset. jo soc de sant fruitos de bages.

gracies.

joan.

Anònim ha dit...

ok. doncs ja anire al meu metge de capçalera, esperem no possi cap impediment per fer-me aquest certificat, perque els metges de les revisions de permisos de cotxe,caça, etc, valen un "picu".jejeje.

respecte al tema del curs; ha estat be per tindra una idea global de tot.logicament sempre resulta mes llamatiu el dia de les practiques al bosc. respecte a les 5 diferents practiques tans sols dir que vaig trobar a faltar una dedicada a primers auxilis,autoproteccio...,o sigui, posar a la practica una mica la teoria, com es va fer en altres materies, pero a la fi tot va resulta molt be.

salutacions,joan.