diumenge, 8 de maig del 2011

Agustí Masana i Raul Hernández en una llista electoral

L'Agustí, tercer per l'esquerra i el Raul segon per la dreta.
Els nostres companys de l'ADF, Agustí Masana i Raul Hernández, es presenten a les properes eleccions municipals. L'Agustí encapçala la llista d'IMAGINA'T Sant Fruitós - Acord Municipal i el Raul hi va en 11a posició. És per això que hem volgut parlar una mica amb l'Agustí per que ens ho expliqui una mica.

Agustí, primer de tot, que és IMAGINA'T Sant Fruitós - AM?

Imaginat Sant Fruitós -Acord Municipal, és una candidatura que neix amb la voluntat d'aglutinar el màxim de persones possibles amb un objectiu comú, treballar per Sant Fruitós de Bages. La candidatura la formen 4 militants d'Esquerra, una membre dels Pirates de Catalunya i 10 independents, totes elles persones properes, que viuen al i el poble amb entusiasme, implicació i posem passió alhora de fer les coses.

Quant i com vas començar a l'ADF?

L'any 1987, impressionat per els greus incendis del 1986 al Bages i concretament el de la muntanya de Montserrat vaig ingressar com a voluntari a l'ADF Pla de Bages, recentment constituïda.

Que fas dins l'ADF?

Actualment en sóc responsable de voluntariat a Sant Fruitós, membre de la Junta, Cap Operatiu i responsable de formació en extinció d'incendis forestals de la Federació d'ADF del Bages.

Feu alguna altre activitat?

Sí, recerca de persones desaparegudes, col·laborem amb la Marxa del Terme i altres entitats. També he col·laborat en l'organització de la II Trobada de Cossos Policials a Sant Fruitós de Bages.

Formes part d'alguna altre entitat ecologista?

No ven bé. Sóc soci de Greenpeace des de 1984. També vaig col·laborar en l'organització de Fruitverd, unes jornades ecològiques que s'organitzaven des de l'AVV La Unió. Vàrem començar el projecte de jardí botànic darrera del cementiri.

Per que et presentes d'alcaldable?

Porto tota la meva vida treballant pel poble i ara crec que estic en un bon moment per encapçalar un projecte com aquest.

Com és que t'acompanya el Raul?

Un dia, parlant, va sortir el tema, l'hi va interessar i en un principi sols donava suport. Més endavant va decidir fer un pas més i entrar a formar part de la llista.

Que penses fer si guanyes?


Moltes coses, millor dit, les que pugui, sóc conscient que la situació actual no està per gaires inversions. En matèria de medi ambient, m'agradaria potenciar l'ADF, que no sols servís per incendis forestals, si no per controlar espais de lleure, fonts... També s'hauria de mirar d'integrar dins un cos de protecció civil local.

També m'agradaria reduir el consum energètic aplicant noves alternatives com panells solars i la biomassa, que darrerament s'està potenciant des de la Federació d'ADF del Bages. De fet, amb la Manoli, ja hem visitat alguna planta per veure com funciona i la seva viabilitat.























 Visita a les instal·lacions de biomassa a Castellfollit del Boix (3/12/2010). Manoli Martín i Agustí Masana escoltant les explicacions de David Pérez de Productes Forestals Catalunya Central.






Moltes gràcies i que tinguis sort. 
 

A vosaltres 

Trobareu més informació: IMAGINA'T Sant Fruitós