dijous, 2 de juliol del 2009

SOLUCIONS PER NO TENIR INCENDIS PER LES MÀQUINES AGRÍCOLES



Dimarts a 2/4 de tres de la tarda com tothom sap, va haver-hi un incendi que davant del hotel Alfa on un pagès estava segant, amb una temperatura superior a 35º, i que per un espurna es va iniciar el incendi.
Doncs bé aquest vespre hi havia un pagès que estava segant a 1/4 d’onze de la nit, amb una temperatura inferior als 28º, aquest pagès en la opinió dels voluntaris de les ADF que anem apagar foc pensem que aquest home es conscient del risc que pot comportar segar quant hi han temperatures altes. Felicitem aquest pagès que ho ha fet (en la nostra opinió) molt bé i creiem que el departament de medi ambient de la Generalitat o el departament que li toqui, que tindria que prendre mesures com a animar segar de nit, abans que surti el sol o be portar una cuba plena d’aigua per al que pugues passar. Us mostrem un parell de fotos d’aquest pagès segant de nit.

2 comentaris:

Joan (terrabages/trekba) ha dit...

esta molt be tal i com o ha fet aquest pages, que per cert veia desde casa. em sembla recordar que l'incendi de devant del club vagi no es el primer any que hi passa.

potser dic una bestiesa, pero no es podria remullar una mica amb un tractor i cisterna abans de passar-hi les maquines??????, perque no estigui tan resec.

joan.

Unknown ha dit...

Hola Joan, no és cap bestiesa intentar trobar una solució, però aquesta idea no és factible ja que el blat, ordi... per segar-lo ha d'estar sec, sinó la cosetxadora no el talla. Això també descarta fer-ho de matinada, ja que el cereal ha agafat humitat durant la nit. Per tant una de les millors hores és quan s'amaga el sol fins que el cereal comença a agafar humitat o bé pendre el màxim de precaucions possibles.